Dalia – loppukesän innokas kukkija

Dalia on ihana kukka. Iso, värikäs ja näyttävä. Ja se jaksaa kukkia koko loppukesän syksyyn saakka, kun muu kukkaloisto on jo sammunut.

Pallomainen pinkki Dalia Pompon Franz Kafka.

Ainoa ikävä puoli daliassa on se, ettei mukula kestä Suomen talvea. Joko mukula on nostettava ylös ja istutettava uudelleen ensi keväänä, tai, jos mukulan jättää maahan, on ostattava uusi. Yritänpä siis muistaa poimia omani talteen. Sen verran mieluisat värivalinnat tein tänä vuonna.

Valkoinen Dalia Cactus White Star.

Daliat istutin alkukeväästä ruukkuihin, jotka alkuun pidin sisätiloissa. Heti rankimpien yöpakkasten loputtua, siirsin ruukut ulos ja suojasin kasvunalut harsolla.

Ruukut ovat koristelleet isoa terassiamme koko kesän. Loppukesää kohti väriloistosta on tullut vain parempi. Uusia nuppuja pukkaa edelleen!

Aniliininpunaisessa Dalia Cactus Dutch Explosion -kukassa on valkoinen keskiö.

2 vastausta artikkeliin ”Dalia – loppukesän innokas kukkija

 1. Anonymous

  Hei! Ihania kukkia! Missä pidät daliat talven yli? Lisäänpä nuo ensi kevään ostoslistalle.

  T.Maisa

  Vastaa
  1. Jonna

   Hei Maisa!

   Kyllä tuo Dalia on minutkin yllättänyt. Niitä löytyy paljon erilaisia, itse pidän erityisesti niistä räikeän värikkäistä tai sitten tummaa ja valkoista heleää.

   Mukulat poimin ruukuista säilöön viileään tilaan. Jotkut esikasvattavat sisätiloissa, toiset suosivat istuttamista suoraan ulos. Kokeilin ensimmäistä tänä vuonna, ja toista käytäntöä ajattelin kokeilla ensi vuonna.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *