Valituskirjelmä Helsingin hallinto-oikeudelle

Laajennuslupamme valitusaika umpeutui maanantaina 17. syyskuuta. Tiistaina soitimme Helsingin hallinto-oikeuteen, jonne mahdollinen valitus oli tehtävä, koska kyseessä oli Rakennusjaoston päätös, jolla Vantaan kaupunki vahvisti virkamiespäätöksenä tehdyn laajennusluvan myöntämisen.

Hallinto-oikeuteen oli valituskirjelmä tullut. Kirjelmässä viitataan kaupungin rakennusjärjestyksen §7, jonka mukaan rakennusrajaa saa ylittää korkeintaan 1,2 metriä. Autokatoksemme ylittää rakennusrajan jopa nelisen metriä.Ote valituskirjelmästä (klikkaa kuvaa nähdäksesi teksti suurempana).

Nähdäksemme valitus on kuitenkin aiheeton, koska meillä on lainvoimainen poikkeamislupa, jonka mukaan saamme ylittää rakennusrajan autokatoksen verran piirustuksien osoittamalla tavalla.

Mikäli myös hallinto-oikeus katsoo, että asia on näin, ja olettaen, ettei valituslupaa myönnetä korkeimpaan hallinto-oikeuteen, laajennustyö voidaan saattaa loppuun suunnitellusti ensi keväänä. Tällä hetkellä keskimääräinen käsittelyaika hallinto-oikeudessa on reilu 6 kuukautta, joten talven yli tässä kuitenkin mennään.

Aiempia kirjoituksia aiheesta voi lukea täältä:

Julkinen kommentointimahdollisuus ei ole mahdollista tämän kirjoituksen osalta. Henkilökohtaiset viestit voi postittaa sähköpostiosoitteeseen projekteistaisoin (ät) gmail.com.

 


Raportoin blogissani rakennuslupaan liittyvistä haasteista, koska haluan raportoida rakennusprojektimme vaiheista totuudenmukaisesti ja avoimesti. Kirjoituksissani esittämät asiat ovat pääsääntöisesti lyhennelmiä alkuperäisistä teksteistä ja tekstit voivat myös sisältää omia tulkintojani. Kaikki asiaan liittyvät asiakirjat ovat julkisia dokumentteja. Vantaan Kaupungin asiakirjat ovat ladattavissa KTweb:stä. KTweb on Vantaan kaupungin internetpalvelu, josta voi hakea kaupungin kokousten esityslistojen ja pöytäkirjojen asioita ja liitteitä sähköisessä muodossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *