Puutarhan kukintaa lokakuussa

Ajatelkaa, että on lokakuu, ja meillä kukitaan vielä voimakkain värein!

Taustalla olevista puista ovat jo melkein kaikki lehdet pudonneet maahan,
sen sijaan kukkapenkissä riittää loistoa.

Tämä on ensimmäinen kesä, kun meillä on ollut piha, ja osa kukista on kukkinut suhteellisen myöhään myöhäisen istuttamisen takia. Pihan perustamista aloitettiin toukokuussa helatorstaina, ja penkit saatiin valmiiksi parissa viikossa. Vasta tämän jälkeen pääsin istuttamaan taimia ja mukuloita.

Osa taimina istuetuista kukista, kuten esimerkiksi loistosalvia, ovat kyllä jo parhaansa antaneet, mutta mukuloista kasvatetut ovat säilyttäneet värikkyytensä tähän päivään asti.

Myöhäistä loppukesän loistoa.

Osallistuin viime viikolla Marttaliiton järjestämälle perennakursille, jossa kerrottiin, että useimmissa puutarhoissa on tapana olla kukkiva alkukesä ja himmenevä loppukesä. Itsellämme tuntuu olevan juuri toisin päin. Tai no, ensi vuosi ja kevät näyttää, mikä totuus on.

Sunnuntaina istutin tulppaanisipuleita – parannetaan sillä ainakin osittain kevään ja alkukesän kukintaa. Äitini oli tuonut tuliaisena Hollannista peräti 100 kappaletta sipulia, joten työtä riitti.

Lisää syksyistä kukkaloistosta…

Kaunopunahattu.

Aurinkonauhus.

Konnantatar.

Gladiolus.

3 vastausta artikkeliin ”Puutarhan kukintaa lokakuussa

 1. Kristiina

  Kiitollisuudella otan kyllä vastaan jos lähetät – tai poiketkaa meillä joku kerta, nyt olisi hyvä ”syykin”? Laitan juuret autotalliin (Harri kiittää;)) turpeeseen ja kokeilen, josko lähtevät ensi keväänä kasvuun. Värikin on ihana.:)

  Vastaa
 2. Kristiina

  Sait gladioluksen kukkimaan! Esikasvatitko ensin lämpimässä ja siirsti sitten ulos vai istutitko suoraan maahan? Aitko ottaa juuren talveksi talteen? Tuo on ihan mun lemppari kukka, mutta olen ollut käsityksessä, että sen kasvattaminen Suomessa olisi hankalaa… Ihanan näköinen on.

  Vastaa
  1. Jonna

   Moi Kristiina!

   Ihan vaan maahan istutin ja jopa suhteellisen myöhään kesällä. Sain mukulat muistaakseni Viherpeukaloiden tilaajalahjana joskus – väri ei ole minun väri, mutta kukka on kyllä kaunis.

   Varmaan nostan ne ylös ja katson jaksanko laittaa ne jonnekin ensi kesänä tai annanko eteenpäin puutarhurille, joka tykkää enemmän ko. väristä kuin minä. Haluatko sinä? Voin laittaa postiin – ihan oikeasti 🙂

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *