Tulppaaneja, tulppaaneja, enemmän tulppaaneja

No niin, nyt on syysistutukset tehty. Kukkasipuleita oli kauhea määrä, eniten tuppaaneja. Ensi kevääksi on siis odotettavia todellista väriloistoa lumen sulattua.

Erityisesti odotan Viridiflora Spring Green -viherraitatulppaaneja ja Pink Impression -tulppaaneja. Nämä tilasin loppukesästä Viherpeukalot.fi-verkkokaupasta.

Ylärivi: Viridiflorat Spring Green ja Groenland.
Alarivi: Black Parrot ja Pink Impression (Darwin Hybrid).

Äitini Hollannista tuomista tulppaaneista odotan innolla vaalenpunaisia ja tummansinisiä Triumph-tulppaaneja. Istutin nämä ukkolaukkojen läheisyyteen, ja toivon, että sininen väri sointuu hyvin toisiinsa. Toki tulppaani kukkii huhti-toukokuussa ja ukkolaukka vasta kesäkuussa, mutta jos vaikka viikon tai kaksi saisivat olla samaan aikaan…

Ukkolaukka ’Purple Sensation’.

Toinen mielenkiintoinen Hollannista tuotu uutuus on Fringed-ripsireunatulppaanien ryhmään kuuluva Honeymoon-tulppaani. Kirkkaan valkoinen tulppaani röyhelöisine terälehtineen erottunee selvästi muista kukkapenkin kukista.

Honeymoon ripsitulppaani.

Näiden uusien tulppaanien lisäksi istutin tietenkin uudestaan viime kevään keltaisia ja punaisia tulppaaneja. Ja lisäksi krookuksia, lumipisaroita ja kaikkia muita pieniä sipulikukkia. Olisipa talvi jo ohi, niin pääsisin nauttimaan kevätloistosta!

Ps. Vinkki kaikille sipulinistuttajille: Hanki istutuskaira! Näppärä istutuskaira helpottaa ja nopeuttaa työtä merkittävästi. Suosittelen!Rakas istutuskairani, jota ilman en olisi selvinnyt…

Kuvat lainattu seuraavilta verkkosivuilta: Brentandbeckysbulbs.com, Theplantexpert.com, Naturehills.com, Viherpeukalot.fi ja Prisma.fi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *