Postia hallinto-oikeudelta, vol. 2

Edellisen kerran, kun saimme postia Helsingin Hallinto-oikeudelta selvityspyynnön merkeissä, oli aika tasan kaksi vuotta sitten. Nyt kyseessä on uusi kierros.

Selvityspyyntö liittyy naapurin valitukseen Vantaan kaupungin myöntämästä rakennusluvasta koskien laajennussunnitelmaamme jo osittain rakennetun autokatoksen ja sen yläpuolelle tulevan parvekkeen osalta.

Kuten aiemmin olen kertonut naapurin valituksessa viittataan kaupungin rakennusjärjestyksen § 7, jonka mukaan rakennusrajaa saa ylittää korkeintaan 1,2 metriä. Ymmärtääksemme valitus on kuitenkin aiheeton, koska meillä on lainvoimainen poikkeamispäätös, joka kumoaa § 7.

Selityksessä kertaamme lyhyesti lupahakuprosessin sitten Hallinto-oikeuden edellisen päätöksen kevättalvella 2011. Alla katkelma selityksestä:Klikkaa kuvaa nähdäksesi teksti suurempana.

Selitykseen listasimme myös perustelumme valituksen hylkäämiselle sekä aiemmat rakennusaikaina tekemämme myönnytykset samaista naapuria kohtaan. Olemme naapurin pyynnöstä mm. siirtäneet talon ja autopaikan sijaintia, korjailtu naapurin mielestä epäselviä piirustuksia ja nyt viimeisimpänä lisänneet parvekkeen piirustuksiin 1,7 metriä korkean näköesteen naapurin suuntaan.

Omasta mielestämme olemme aidosti ja oikeasti tehneet kaikkemme sen eteen, että asia olisi saatu soviteltua – nyt on vaan odoteltava vielä pari kuukautta Hallinto-oikeuden päätöstä. Toivomme, ettei päätökseen myönnetä valituslupaa, jotta vihdoin pääsisimme viimeistelemään talomme ja nauttimaan täysin rinnoin kodistamme.

Julkinen kommentointimahdollisuus ei ole mahdollista tämän kirjoituksen osalta. Henkilökohtaiset viestit voi postittaa sähköpostiosoitteeseen projekteistaisoin (ät) gmail.com.


Raportoin blogissani rakennuslupaan liittyvistä haasteista, koska haluan raportoida rakennusprojektimme vaiheista totuudenmukaisesti ja avoimesti. Kirjoituksissani esittämät asiat ovat pääsääntöisesti lyhennelmiä alkuperäisistä teksteistä ja tekstit voivat myös sisältää omia tulkintojani. Kaikki asiaan liittyvät asiakirjat ovat julkisia dokumentteja. Vantaan Kaupungin asiakirjat ovat ladattavissa KTweb:stä. KTweb on Vantaan kaupungin internetpalvelu, josta voi hakea kaupungin kokousten esityslistojen ja pöytäkirjojen asioita ja liitteitä sähköisessä muodossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *