Pressut poistettu, parveke lumen peitossa

Pähkäilin taannoin, mitä parvekkeelle tapahtuu, kun talvi tulee päälle. Selvisimme kuitenkin toivottavasti kunnialla ja kotiamme vaalien.

Kuten kuvasta näkyy pressut ovat nyt poistettu. Kosteus saatiin hallintaan lämmittimien avulla, jonka jälkeen parveke suojattiin kauttaaltaan vedeltä. Lisää vesivahinkoja taloomme emme missään nimessä halua.

Uusilta vesivahingoilta suojautuminen tarkoitti vesieristeen rakentamista päivitettyjen rakennesuunnitelmien mukaan. Enää meillä ei ole ns. käännettyä kattoa, vaan ihan tavallinen huopakatto. Vedet valuvat parvekkeen keskelle, josta vedet kulkeutuvat kaivon ja rännin kautta hulevesijärjestelmään.

Tumma linja parvekkeen yläreunassa on betonivalu, jonka avulla
saatiin kallistus tehtyä parvekkeen keskipisteen suuntaisesti.

Kuvassa näkyy parvekelattian kaivo, josta sadevesi tullaan johtamaan
kulman takana olevaan hulevesikaivoon.

Näkymä talon etupuolelta:

Autokatoksen alla ollut purkujätteiden kasa on vihdoin saatu kuskattua pois, ja auto on jälleen omalla paikallaan katoksen alla:

Koska autokatos ja sen yläpuolella oleva parveke (rappaamaton osa) on edelleen rakennuskiellossa, teimme nyt vain talomme suojaamiseksi vältäämättömät vesieristetoimenpiteet.

Odotamme Helsingin hallinto-oikeuden päätöstä asiassamme tammi-helmikuussa. Oletettavasti päätös on meille suotuinen, ja pääsemme vimmeistelemään parvekkeemme heti keväällä.

Jotta parveke saataisiin käyttökuntoon, siihen pitää vielä saada kaiteet sekä 1,7 metriä korkea näköeste naapurin suuntaan, pellit, rappaus ja puulaatoitus.

Oikeudenmukaista
Uutta Vuotta 2013 toivottaen!
 

3 vastausta artikkeliin ”Pressut poistettu, parveke lumen peitossa

  1. Mava

    Kaunis talo teillä. 🙂 Toivottavasti päätös on teille suotuisa ja pääsette viimeistelemään kotinne. Meillä koko rakennusurakka on vasta alussa..

    Vastaa
  2. Anonymous

    Tuo pinnoittamaton seinä imee nyt niin paljon vettä että sen pinnoittaminen ei ole tulevana kesänä järkevää! Kannattaisi tyhjentää katto lumesta ja huputtaa koko keksintö.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *