1,5 vuoden projekti saatettu loppuun

Joskus käy juuri näin, että hankkii jonkun pienen asian, jonka asentaminen kestää ikuisuuden. Minun tapauksessa kyse on metristä maitolasitarraa, joka on ollut tarkoitus asentaa saunaosaston ikkunaan.

Saunoessamme uudessa kodissamme ensimmäistä kertaa kesällä 2011, huomasimme nimittäin, että naapureilla on suora näköyhteys yläviistosta heidän olohuoneesta meidän suihkutilaan – ja sehän ei kauheasti lämmitä. Laitoimme ikkunan eteen väliaikaisen näköesteen, ja tilasin verkkokaupasta maitolasitarraa. Väliaikainen näköeste, muovinen sanko, oli paikallaan noin 1,5 vuotta…

Sain tarran asennettua vihdoin viime viikolla!

Maitolasitarra asennettuna.

Nyt eivät naapurit enää näe, kun käymme suihkussa alakerrassa!

Samainen ongelma oli myös alakerran vessassa. Tila ei kuitenkaan ole yhtä kriittinen, koska siellä harvoin ollaan kokonaan alasti. Tila ei myöskään ole yhtä syvä/pitkä kuin saunatila, joten näköyhteyskään ei ole yhtä suora kuin saunatilassa.
 

Alakerran vessassa riitti, että puolikas ikkuna tarroitettiin.

Naapureiden olohuoneen ikkuna näkyy vessaikkunastamme.

 

Puolikas tarra riittänee hyvin tähän tilaan. Valokuva on otettu
vessapöntöllä seisten. Lattialla seisten samanlaista näköyhteyttä ei ole.

Tarran hankin siis 1,5 vuotta sitten Tarratehtaan verkkokaupasta. Tarra on 80 micronin polymeerista PVC-kalvoa, joka muistuttaa hiekkapuhallettua lasipintaa. Tuote on tarkoitettu ikkunateippauksiin sekä sisä- että ulkotiloissa, ja sen lämmönkestävyys on erinomainen (miinus 30 asteesta plus 80 asteeseen). Ulkopintaan teipattuna tarralle luvataan jopa 7 vuoden kestoa, käytännössä se kestää luultavasti paljon pidempäänkin.

Hintaa tarralle tuli kuljetusmaksuineen ruhtinaalliset 10 euroa. Verkkokauppa oli toimiva ja toumitus erittäin nopea. Tarra-arkki oli pakattu asianmukaisesti rullalle ja se saapui perille naarmuitta. Suosittelen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *