Hiljaiseloa ja odottelua

Projekteissa isoin -blogissa on ollut hiljaista viimeisen kuukauden. Odottelemme Helsingin hallinto-oikeuden päätöstä parveke-autokatosasiassamme. Päätöksen pitäisi tulla any day… Toivottavasti kaikki menee hyvin ja pääsisimme viimeistelemään autokatoksen ja sen yläpuolelle tulevan parvekkeen heti keväällä!

Viimeisen kuukauden aikana ei siis ole tapahtunut paljon raportoitavaa:

 1. Parvekkeen vedenhallintajärjestelmän viimeistely on saatu tehtyä, eli näihin kuviin verrattuna sadevesikourut on nyt saatu asennettua siten, että vesi ohjautuu suoraan hulevesikaivoon.
 2. Rappausurakoitsija kävi arvioimassa autokatoksen rappauskustannukset. Appivanhempien autotallissa säilytettyjä kesän 2011 rappausurakasta ylijääneitä väripurkkeja käytiin tarkastelemassa, ja ne ovat ilmeisesti vielä käyttökelpoisia. Siinä säästämme ainakin pienen pennin.
 3. Lunta on luotu kuten moni muukin omakotitalon omistaja on saanut tehdä. Vantaalla satoi parisen viikkoa sitten useampia senttejä lunta monta peräkkäistä päivää. Vinksautin selkäni, jonka jälkeen mies on saanut tehdä enemmän yksin. Tein jää- ja lumilyhtyjä sen sijasta.

Että semmoista meillä.

8 vastausta artikkeliin ”Hiljaiseloa ja odottelua

 1. maja

  Olemme seuranneet blogianne melkein sen ensi metreiltä asti. Toivottavasti parveke/autokatosasianne kohtalo ratkeaisi pian ja pääsisimme seuraamaan projektinne jatkoa. Oma rakennusprojektimme on vasta alkamassa, ja haluamme tässä vaiheessa kiittää ja kumartaa kaikesta siitä arvokkaasta tiedosta, jota olette blogissanne jakaneet.

  Toivottavasti meistä olisi myös vastaavaa hyötyä kanssarakentajille

  http://mustaovi.blogspot.fi

  Vastaa
  1. Jonna

   Kiva kuulla, että blogia on seurattu ja että siitä on ollut jotain hyötyäkin. Linkitän mielelläni bloginne omaan linkkilistaan, jos sopii.

   Ensi viikon alussa on varmaan tiedossa jotain uutisia Hallinto-oikeudesta, joten kannattaa pysyä langoilla! 🙂

   Vastaa
 2. Noora

  Heips, törmäsin blogiisi sattumalta pari päivää sitten ja nyt olen sen lävitse kahlannut. Meillä taloprojekti aluillaan, joten paljon mielenkiintoista luettavaa on ollut 🙂

  ”Kuulolla” pysytään jatkossakin eli peukut pystyssä täälläkin ollaan tuon hallinto-oikeuden päätöksen suhteen!

  Vastaa
  1. Jonna

   Nopeasti olet kahlannut läpi noin 410 kirjoitusta! 🙂

   Ja kiitos, täälläkin pidetään peukkuja kovasti – vieläkään ei ole postia tullut…

   Vastaa
 3. Anonymous

  Pääsinpä nykyaikaan vihdoin! Olen vajaassa viikossa lukenut blogisi alusta tähän päivään, enää ei onneksi päivässä mene lukemiseen tunteja! Pienessä blogi-koukussa myönnän olleeni. Oma rakennusprojekti vielä haaveilu-asteella..

  Kiitokset aidosti kirjoitetusta ja kuvatusta oman kodin rakennusprojeksista. Olet ihailtavasti säilyttänyt netraalin sävyn kirjoituksissasi vaikka takapakkia on tullut.

  Kirjoituksiasi kahlatessa jäi minua mietityttämään Ikea-keittiön tilaus, toimitus ja kokoaminen. Kirjoitus aiheesta saattoi mennä silmien ohitse tai sitten aiheesta ei ole ollut tarkempaa mainintaa.. Minua kiinostaisi saitteko Ikean kaappien mitat sattumaan hyvin oman keittiönne mittoihin? Tilasitteko toimituksen kotiin ja miten keittiön kasaus sujui?

  Vastaa
  1. Jonna

   Kaunis kiitos lämmittävistä sanoista, Anonyymi! It made my day 🙂

   Ikean kaapistot saimme sopimaan hyvin ja ilman kommervenkkeja – onneksi, sillä mittamuutoksia Ikean kalusteisiin ei kovin helposti saa. Kävimme tilauksemme läpi Ikea-myymälässä keittiömyyjän kanssa ja hän tuplatarkisti, että tilaus oli kunnossa ja kaikki palaset olivat ostoslistalla.

   Sovimme kuljetuksest kotiin – maksoi ehkä satasen kokonaisuudessaan ja kaikki tavarat sisäänkannettuna. Olisikohan toimitukseen mennyt viikko tai kaksi, kun kaikki Ikea-kalusteet ovat varastotavaraa.

   Sitten sovimme Ikean suositteleman kokoamisporukan kanssa asennuksesta. Tuntihinta oli edullinen ja kavereilla on kokemusta juuri Ikean kaappien kokoamisesta. Itse kokoamiseen meni sitten pari päivää yhdeltä kaverilta.

   Summasummarum, kaikki toimi moitteettomasti ja hinta oli enemmän kuin kohdillaan. Laadussakaan ei ole mitään ikävää sanottavaa!

   Vastaa
 4. Anonymous

  Eihän tuollasen rapaamiseen mene kahdelta mieheltä kuin kaksi päivää. Rapparin tuntipalkka on luokkaa 40€/h. Aineet tohon maksaa alle tonnin.
  Kaikki mikä menee yli 2500€ on ryöstöä!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *