Kevätmessujen saalista, vol 2: Postilaatikko-ostoksilla

Uusi ja miellyttävä postilaatikkouutuus jäi vielä mieleen Kevätmessuilta. Nimittäin Flexbox.

Meillä on tien varressa edelleen käytössä punainen, muovinen halpispostilaatikko raksa-ajoilta. Se ei ole kovin kaunis eikä käytännöllinen. Uutta postilaatikkoa olemme suunnitelleet jo tovin, muttei vaan saatu hankintaa aikaiseksi.

Flexboxin Albertina-mallista tuli kertaheitolla uusi ykkösvalintamme. Se tuntuu fiksulta, tyylikkäältä ja sielukkaalta vaihtoehdolta. Tässä boksissa on sitä jotain!

Flexbox mallia Albertina – värivaihtoehtoja löytyy yhteensä seitsemän.

Flexbox-postilaatikot tuntuvat ja näyttävät erittäin laadukkailta. Postilaatikot ovat sertifioitu korkeimman turvallisuusluokan mukaan, eli niissä on vähintään 500 avaimen hammasyhdistelmän lukko ja kalastussuoja. Laatikot sietävät hyvin meisselillä tehtäviä murtoyrityksiä.

Eniten minua miellyttää Albertina-postilaatikossa sen ulkomuoto. Pyöreä kansi ja ihanat värit. Piste i:n päällä on nimi- tai numerokyltti, joka tekee jokaisesta laatikosta ainutlaatuisen. Kyltin tekstin, grafiikan ja mahdollisen valokuvan voi valita itse, ja personoitu kyltti kuuluu laatikon hintaan. Kyltti painatetaan UV-tekniikkaa hyödyntävällä nelivärilaitteella.

Albertina-postilaatikon hintakaan ei ole paha: nimikyltteineen ja toimituksineen vain 91 euroa. Tarvittaessa laatikon kiinnitystolppa kustantaa 28 euroa lisää. Boksilla on kolmen vuoden laatutakuu.

Luulen, että meille sopisi parhaiten tämä tummanharmaa väri. Miehen kanssa pitää vielä neuvotella – hän piti eniten siitä vihreästä…

Flexboksilta löytyy kaiken kaikkiaan seitsemän eri mallia ja kaikkia saa seitsemässä eri vakiovärissä. Kannattaa tutustua!

Aiempi ykkösvalilntamme oli perinteinen Bobi. Tuossakin olisi varmaan ollut valinnassa tummanharmaa Bobi Grande.

Hintaero Flexboxiin on kuitenkin valtava. Havittelemamme Bobi Grande kustantaa yli tuplat, esim. Taloon.com -verkkokaupan kautta 209 euroa. Jalusta (rst) maksaa sitten 135 euroa tai maalattu 70 euroa – vertaa Flexboxin 28 euroon. Huhhuh!

Kolmas vaihtoehto on suosittu Stala postilaatikko. Vaikka Stala onkin monen suomalaisen arvostama postilaatikko, tämä ei oikeastaan koskaan ollut meidän toivelistalla. Ulkonäkö ei vaan meikäläistä miellytä.

Vertailun kannalta kuitenkin pari faktaa Stala-peruspostilaatikosta:

 • Hinta: 209 euroa (laatikko) + 248 euroa (jalusta, rst)
 • Materiaali: ruostumaton teräs
 • Lukko: Abloy
 • Takuu: 2 vuotta

Että semmoisia valintoja meillä tällä kertaa! 🙂

10 vastausta artikkeliin ”Kevätmessujen saalista, vol 2: Postilaatikko-ostoksilla

 1. Anonymous

  Hei, itsellänikin postilaatikkopohdinnat menossa ja myös minä olen flexboxiin ihastunut, mutta neuvottelut kotona vielä kesken. Meillä sama asia hiertää, eli lukko pitäisi saada samalle avaimelle kuin koti. Ja minäkin olen miettinyt flexboxiin lukkooesän vaihtamista, sehän ratkaisisi kaiken! Ei kellään sattuisi olemaan tietoa onko tämä edes mahdollista kohtuullisella vaivalla tehdä?

  Vastaa
  1. Jonna

   Olen itse asiassa pistänyt kysymystä asiasta suoraan Flexboxille, ja lupasivat testata. En vielä ole saanut vastausta, mutta ilmoittelen täällä sitten!

   Vastaa
 2. Anonymous

  Meillä on vuoden verran seissyt pihalla flexbox, tosin eri malli kuin teillä. Vaaleanharmaa, kuvalla ja tekstillä. On toiminut hyvin ja on edelleen kunnoltaan kuin uusi.

  Vastaa
 3. Minna

  Meillä Stalan on vaihdettu Exec lukko ja samaa sarjaa on kuin ovetkin. Sama on mahdollista Bobissakin. Eikä kustannus ollut suuren suuri, muutama kymppi lisää. Minä taas pidän Stalaa tyylikkäänä, tosin se on törkeän kallis. Mutta saimme sopuhintaan. Ihan hyvältä näyttää tuo Flexboxkin, onko muuten kotimainen?

  Vastaa
  1. Jonna

   Kiitos Minna hyvistä lisätiedoista! Tuota en tiennyt (kertonee siitä, kuinka vähän vielä olemme jaksaneet/kerkeneet pohtia kunnollisen postilaatikon hankkimista…).

   Saamieni tietojen mukaan Flexbox on aluperin ruotsalainen,ja boksit valmistetaan ”Euroopassa”.

   Vastaa
 4. Anonymous

  Meillä valintakriteerinä oli, että postilaatikossa on oltava sellainen lukkoperä, jonka voi sarjoittaa kodin avaimiin. Eli kodin avaimella saa postilaatikon auki, mitä pienempi avainnippu, sen parempi 🙂

  Päädyimme Bobiin, tuo Stalan ulkonäkö ei miellyttänyt. Tuo kaareva yläosa on Suomen olosuhteissa näppärä, pienet lumisateet valuvat pois laatikon päältä.

  Vastaa
  1. Jonna

   Hei Anonyymi!

   Tuosta olen ehdottomasti samaa mieltä, ja se oli myös meillä tärkeänä kriteerinä alussa. Toive kuitenkin kariutui, koska sekä Bobissa että Stalassa on ”tavallinen, vanha” Abloy-lukko (Abloy Classic). Meidän ulko-ovessa on Abloy Exec eli suhteellisen uusi, vielä 25.3.2013 saakka patentoitu lukitusjärjestelmä. Tätä ei ole saatavilla postilaatikoissa ikävä kyllä.

   Vastaa
  2. Anonymous

   Meillä on kyllä Abloy Exec -avaimet, ja postilaatikko sarjoitettu samalle avaimelle. Toki lukkoliikkeen asioita, mutta ei tuo kaksi vuotta sitten paljoa maksanut, vähän vaivaa toki.

   Vastaa
  3. Jonna

   Kiitos Anonyymi. Hyvää lisätietoa!

   Pitänee vielä tarkistaa, voisiko jopa tuohon Flexboxiin vaihdattaa Abloy Exec -lukon…

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *